Echt lekker, lekker echt.

Van Wijngaarden’s Zaanse.

Wat zijn we er trots op; onze Zaanse Mayonaise is in Nederland een begrip voor iedere liefhebber van échte mayonaise. Dankzij onze blijvende passie voor mayonaise en sauzen maken we onze klanten al jarenlang blij met de volle smaken en verantwoorde receptuur. Bij Van Wijngaarden hechten we groot belang aan een viertal kernwaardes: wij zijn trouw, authentiek, duurzaam en volop in ontwikkeling.

Trouw

De échte Zaanse Mayonaise is al jarenlang de meest gegeten mayonaise van ons land. Nederland erkent al geruime tijd dat Van Wijngaarden’s Zaanse Mayonaise de allerbeste mayonaise is. Trouwe fans verdienen dan ook een betrokken fabrikant. Dat betekent voor ons dat we trouw zijn aan onze receptuur. Het recept van onze Zaanse Mayonaise is dan ook sinds de eerste tubes van de band rolden niet meer veranderd.

Duurzaam

In onze visie is het als bedrijf een must om verantwoord om te gaan met grondstoffen, het milieu, en met mensen die bij ons werken. We nemen onze invloed als fabrikant op de wereld daarom uiterst serieus. Lees meer over ons duurzaamheidsbeleid op onze website.

Authentiek

Van Wijngaarden BV kent als familiebedrijf uit de welbekende Zaanstreek een rijke geschiedenis met mooie ontwikkelingen. Deze verhalen delen we graag met onze klanten. Zo hopen we een stukje meer te laten zien over wie we zijn en waar we voor staan. Voor ons is dat stukje authenticiteit dan ook onderdeel van onze identiteit als Zaanse onderneming.

Ontwikkeling

Van Wijngaarden is begonnen als klein oliehandeltje in de achtertuin. Sindsdien hebben wij ons ontwikkeld tot professionele mayonaise- en sausfabrikant met klanten over de hele wereld. We geloven sterk in het belang van groei en ontwikkeling, om zo de wensen van onze klanten waar te kunnen maken.

Certificering

Van Wijngaarden BV heeft kwaliteit en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan. Klanten moeten kunnen vertrouwen in de kwaliteit van onze mayonaises, sauzen en het productieproces. Jaarlijks worden wij gecontroleerd op het gebied van voedselveiligheid door het British Retail Consortium (BRC).

De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

Het oorspronkelijke doel van de BRC Food-standaard was dat een leverancier van levensmiddelen met één inspectierapport aan meerdere afnemers zou kunnen aantonen en dat alle relevante aspecten onder controle zijn. In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

Van Wijngaarden is voor de periode mei 2017 t/m mei 2018 weer beoordeeld met een A-status in productcategorie 18.

Innovatie

De mayonaise werd de huidige directeur Michel van Wijngaarden nog nét niet letterlijk met de paplepel ingegoten. Als klein jochie liep hij al met zijn vader door de toenmalige fabriek in Zaandijk. Een oneindige fascinatie voor het productieproces was het resultaat. De verdere automatisering en invoering van gecomputeriseerde techniek is nog altijd zijn paradepaardje in de fabriek die hij en zijn vader op het industrieterrein van Wormerveer lieten bouwen. Het nieuwste van het nieuwste, aangestuurd door geavanceerde software om zo het productieproces te professionaliseren. Die professionalisering zet zich in een snel tempo voort. Maar ondanks alle innovaties blijven we de herinneringen aan vroeger hooghouden. Dat uit zich in een kenmerkende huisstijl en kenmerkende verpakkingen. Zo weet u dat wij altijd trouw blijven aan wie we zijn: een Zaanse familie die de lekkerste mayonaise maakt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief